Trajnost

Spoštovani gostje,


smo butični, zeleni, odmaknjeni od ostalega sveta, turistična vasica z največ osmimi gosti sredi neokrnjene narave. Za čistočo in trajnostno naravnanost smo nagrajeni s certifikatom Travelife Gold in znakom Slovenia green accommodation. Pri nas dosledno ločujemo odpadke, ne uporabljamo plastenk, spodbujamo pitje vode iz pipe, imamo sončno elektrarno, toplotne črpalke, biološko čistilno napravo, z energijo smo skoraj v celoti samooskrbni!

 

 

 

Dobro je vedeti

V ceno je vključen najem hiške za dve osebi, samopostrežni zajtrk, prigrizki, domače dobrote - pršut, domače salame, tolminski sir in hišno vino iz naše vinske kleti, »craft« pivo, brezalkoholne pijače, uporaba wellnessa s finsko, zeliščno in infra rdečo savno in Kneipp kotičkom, telovadnica, skupna soba s kaminom in uporaba električnih gorskih koles.

V počitniškem naselju Nebesa so zgolj štiri hišice, velikosti 55m2. Vsaka je opremljena za dva gosta. Torej v Nebesih naenkrat lahko biva največ 8 gostov.

Nebesa so namenjena odraslim. V hišici poleg zakonske postelje na galeriji (dim. 180x210 z možnostjo postavitve v dve enojni postelji) ni dodatnih ležišč. Gostom zagotavljamo mir in tišino. 

Otroci so dobrodošli, ko so stari dovolj, da namestitev rezervirajo in poravnajo sami zase.

Wellness je skupen, v njem so finska, zeliščna in infra-rdeča savna, kotiček za knajpanje ter masažni tepih. Poleg je še telovadnica. Ponujamo možnost masaž, po predhodnem naročilu. Uporaba savn je možna od jutra do 22h. Brez nočitve uporaba wellnessa ni možna.

Smo družinski turizem in na posestvu ne živimo. Ker imamo svoje opravke, ne zagotavljamo 24-urne recepcije. Zato vas dan ali dva pred prihodom prosimo, da nam sporočite približno uro prihoda. Prosimo, da se dogovorjene ure držite, ali pa nam spremembo sporočite na info@nebesa.si ali pa na +38641769484. Sicer pa imate v skupnem prostoru zvonček, s katerim nas lahko prikličete. Če nas ni, uporabite telefon.

Na dan prihoda bo hišica za vas pripravljena od 15.ure dalje. Na dan odhoda se hišico zapusti do 10:00 ure. Prosimo, da se držite urnika, v kolikor se ne dogovorimo drugače.

Rezervacija in plačilo
Plačate ob odhodu. Sprejemamo vse kreditne kartice, razen American express.
Povpraševanje lahko pošljete prek spletnega obrazca, po elektronski pošti ali nas pokličite. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Hišico dokončno rezervirate tako, da nam zaupate podatke kreditne kartice (ta je le za garancijo, celotni znesek plačate ob odhodu) ali pa vam na mail pošljemo predračun in poravnate 30-odstotni depozit. Preostalo poravnate ob odhodu.

Rezervacija se brez stroškov odpove do 45 dni pred predvidenim prihodom. Odpoved rezervacije do 15 dni pred predvidenim prihodom se zaračuna v znesku depozita (30% zneska rezervacije). Odpoved manj kot 15 dni pred predvidenim prihodom, se zaračuna v znesku 50% zneska rezervacije. V primeru odpovedi manj kot 48 ur pred prihodom, oziroma, da vas brez predhodne odpovedi ni (»no show«) ali zgodnejšega odhoda, se zaračuna 100% zneska rezervacije. Za znesek bomo bremenili vašo kreditno kartico oziroma depozit.

Kaj pravzaprav je "slabo vreme"? Sneženje je nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi v Nebesih- Nevihte so skozi zastekljene stene občudovanja vredne. Če na posestvu sedi oblak, boste zajtrkovali v oblaku, kar se vam tudi ne zgodi vsak dan, kajne? Sicer pa v deževnih dneh priporočamo savnanje, dobro knjigo, obisk Kobariškega muzeja 1. svetovne vojne, izlet v Unescov Čedad.

Bivanje v Nebesih je lepo darilo – tako za mladoporočence, rojstne dneve ali obletnice, pa tudi za izjemne dosežke, upokojitve, zahvale. Na mail info@nebesa.si nam sporočite vrednost bona in vaš naslov. Poslali vam bomo ponudbo s podatki za plačilo. Na vaš naslov pa darilni bon. Ta je v obliki lične razglednice, ki vsebuje tudi vse naše kontaktne podatke. Na zadnjo stran sami napišete želje za obdarovanca. Bon mu bo namreč ostal za spomin. Darilni boni so veljavni dve leti.

Kaj pa hrana

Zajtrk je samopostrežen. Gostje so pri nas popolnoma samostojni in si lahko sami 24 ur na dan postrežejo z vsemi sestavinami, ki so jim na voljo v hladilnikih v skupnem prostoru in vinski kleti. Poleg zajtrka si lahko pripravijo prigrizke ali hladno večerjo.

Restavracije nimamo. Gostje imajo na voljo popolnoma opremljeno kuhinjo v hišici in večjo v skupnem prostoru. Nudimo možnost cateringa, vendar se morate za to opcijo odločiti vsaj pol dneva vnaprej. Sicer pa je okoli nas veliko dobrih restavracij.
Doplača se turistična taksa, ki znaša 2 EUR/osebo/dan. Sicer je vsa hrana in pijača vključena v ceno. Izjema so le buteljčna vina iz naše dobro založene vinske kleti.
Dodatne informacije

Radi imamo pse. Naš družinski član je bernski planšar Ash, ki se prosto sprehaja po dvorišču Nebes. Pes je dobrodošel po predhodnem dogovoru in odobritvi, če je lepo vzgojen, ne povzroča škode in se dobro razume z drugimi psi. Doplačilo za psa je 50 EUR.

Bernski planšar Ash je najbolj dobrodušen pes na svetu. Čohate ga lahko po mili volji. Prosimo pa, da ga ne jemljete s seboj na sprehod in ga ne hranite. Prav tako ne spuščajte v hišo mačke Ajše, ne hranite je in pazite, da vam ne ukrade hrane z mize.

Za čistočo skrbita Milena in Ines. Zagotavljamo dnevno čiščenje hišic, kar pomeni, da vam bomo zamenjali brisače, če so na tleh, poskrbeli za kopalnico, smeti, umazano posodo in postlali posteljo. Če čiščenja ne želite, nam to sporočite.

Masaže so nebeške! Razvajate se lahko z DUO masažo za pare. Masaži bosta potekali vzporedno. Možna je tudi posamična masaža - na voljo je terapevtska, švedska/klasična masaža, relaksacijska ali športna, pa tudi "cupping therapy", masaža s skodelicami. Masažo je potrebno predhodno naročiti.

Nad Nebesi je vas Livške Ravne, od koder zjutraj pelje tudi šolski avtobus. Cesta je zato vsako jutro splužena že okoli šestih zjutraj. Razen ob zares obilnem sneženju ali poledici s prevoznostjo ni težav. Če bi se vam »zataknilo«, pa pridemo po vas s terenskim vozilom.

Da, do Hiše Franko vam lahko organiziramo taxi. Pred hišico vas bo čakal 20 minut pred večerjo. Ko z večerjo zaključite, se za povratno vožnjo obrnite na recepcijo Hiše Franko. Povratna cena prevoza je 55 EUR.

Na Nebesih imamo dve električni polnilnici (Type 2) in ponujamo možnost brezplačnega polnjenja našim gostom.