Daleč stran od ponorelega sveta smo, od prometa, industrije, turističnega vrveža. Livka se je turizem komaj dotaknil. To so kraji, ki so ohranili prvobitno podobo zelene gorske pokrajine. Tu je narava podivjana...  

Nekoč se je po pobočjih Kuka in Matajurja paslo 800 glav živine, pašniki so bili goli, danes jih zarašča goščava. Kmetje so poprijeli za delo čez mejo, Italija je namreč le sto metrov zračne linije od nas. Na petem ovinku nad vasjo Livek, ki skupaj z okoliškimi vasmi vred šteje le še 270 prebivalcev, stojijo štiri majhne lesene hiše. Zdi se, da lebdijo na razgledni terasi med nebom in zemljo, v kraljestvu miru in tišine.

Ujeta med Alpe in Mediteran Nebesa kličejo po potovanju vase. In po opazovanju. Spreminjajoče narave, odhajajočih meglic, trgajočih oblakov, prihajajoče nevihte. Nebesa so kraj, kjer je tišina najlepša glasba in kjer je manj več. To je kraj, za katerega potrebujete čas. Čas zase. Za partnerja. Za umiritev, sprostitev …  

Tu vas nihče ne bo priganjal. Še z urami zajtrka ne. Sami si boste postregli, kadarkoli želite. Tudi v naši vinski kleti, polni domačih dobrot, ste dobrodošli. Odrežite si rezino primorskega pršuta, Bojanove domače salame, kos tolminskega sira iz po slami dišečega koluta in si natočite kozarec briškega vina iz soda.

V hiškah ne iščite dekoracije. Ogromna okna so zgovornejša od vsake poslikave - odsevajo samosvojo naravo pred vami. Vsak dan bo slika malo drugačna.