nebesa
Trajnost

V imenu narave

Nebesa niso brezimna soba. Niso hotel. So doživetje, ki ga omogoča tudi neokrnjena narava. Danes, ko svet preplavlja plastika, smo se zavestno odločili, da ne želimo biti del uničevalske mašinerije našega planeta. Trudimo se izstopiti. Se upreti plastenkam in pločevinkam, ki se razgrajujejo tudi sto let.

 

Ko utihne kosa, bo tudi kosec

»Krrrrrek. Krrrrrek!« Tako se v poletnih nočeh oglaša kosec. To je skrivnosten ptič iz družine tukalic. Zvok spominja na brušenje kose, od tod tudi njegovo ime. Živi v visokih travah. Zato je ogrožen. Nekoč so kosci njihova gnezda vestno umikali na varno. Danes so žrtev motornih kosilnic in še pogosteje - izginjanja travnikov.  

Okoljski certifikat Gold Travelife

Nebesa Chalets so leta 2019 pridobila okoljski certifikat Gold Travelife. Zavezali smo se, da bomo spoštovali okolje, tradicijo, kulturno in zgodovinsko dediščino ter se še naprej povezovali z lokalno skupnostjo. S pomočjo evropskih sredstev smo dosegli energetsko učinkovitost in samooskrbo, imamo električni polnilnici za avtomobile, trudimo se za ničelni ogljični odtis.  

Naša zelena politika

  1. Naša voda iz pipe je dobra voda. Je boljša od vode iz plastenk!
  2. Tudi voda ni samoumevna, zato je ne trošite po nepotrebnem.
  3. Ločujte odpadke.
  4. Steklovino vračamo, zato je ne mečite stran.
  5. Trudimo se dobavljati zeleno in lokalno hrano.
  6. Varčujte z energijo, izklapljajte luči in se priklopite na luno in zvede!
  7. Ponujamo vam električne polnilnice in električna kolesa.
  8. Hišice imajo avtomatsko rekuperacijsko prezračevanje, zato ni potrebe po odpiranju oken.