Visoko nad dolino reke Soče so v pobočje Kuka vpete štiri hišice, obdane z razglednimi terasami. Velike steklene stene brišejo ločnice med zunaj in znotraj - tudi v toploti savn, v telovadnici, ob kaminu... ste del mogočnih gora. Butičnost za nas pomeni osem gostov. Z vsega sveta prihajajo. Po mir in tišino, po zgodbe in doživetja.


Najprej ime. Livčani so sredi šestdesetih let našli svoja “nebesa”. Smučarsko kočo na Ručnovki. V njej so, prijetno utrujeni od smučanja, plesali in se veselili, obdani z nebeškimi razgledi. In koče se je prijelo ime “Nebesa”. Ko sta Katja in Bojan na ruševinah nekdanje koče leta 2003 gradila sodobno turistično vasico, sta pogumno ohranila ime. Nebesa.

Na divanu sredi divje narave

Nebesa ponujajo predvsem razkošje miru. Intimo sredi narave. Kjer so edini sosedje štirim parom - jeleni. Kjer velike steklene stene dajejo občutek, da ste zunaj, da lebdite med nebom in zemljo, da ste del mogočnih gora. Kot bi sedeli na kavču sredi divje narave - poleti zelene, spomladi v barvah planinskih rož, jeseni v zlato bakrenih odtenkih, pozimi je čas beline. 

Morda vas bo prav tu zamikalo, da se naučite prepoznati kumuluse, stratuse, ciruse. Ali da lice nastavite nevihtnemu srdu. Morda vam bo dano zajtrkovati v oblaku, ujeti nekje med nebom in zemljo … 

Tri nagrade in prestižna nominacija

Arhitekt Rok Klanjšček je pod mentorstvom priznanega Janeza Hacina in s svojo ekipo arhitekturnega studia Real Engineering avtor številnih mednarodno priznanih projektov, sodeluje tudi s francoskim oblikovalcem Philippom Starckom. Tri nagrade in prestižno nominacijo pa si je leta 2003 zaslužil prav s projektom Turistično naselje Nebesa. »Bil je arhitekturni izziv, kako estetsko oplemenititi najlepši prostor. Tako je nastal kraj, kjer se sodobno oblikovanje sreča s tradicionalno zasnovo, kjer se eksterier pomeša z interjerjem in vse skupaj deluje kot enkratno doživetje."